Pompoensoep met linzen en kokosmelk

Dit is dé vegan pompoensoep die je tijdens de herfstmaanden nodig hebt. Super eenvoudig te maken en ontzettend voedzaam.

Pompoensoep met linzen en kokosmelk

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 150 gram rode linzen
  • 1 prei
  • 2 gele uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 liter groentebouillon
  • neutrale olie
  • 1 citroen
  • Koriander of peterselie voor garnering

Bereiding

  1. Schil de flespompoen en snijd deze in blokjes.
  2. Verhit olie in een grote soeppan op laag vuur.
  3. Snijd de uien fijn en fruit deze een paar minuten aan.
  4. Snijd ondertussen de knoflook en gember fijn. Bak dit een paar minuten mee.
  5. Was de prei en snijd deze in ringetjes. Bak deze ook mee.
  6. Voeg de pompoen toe en bak alles mee.
  7. Spoel ondertussen de linzen af onder stromend water en voeg deze ook toe.
  8. Giet de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
  9. Laat het 20-30 minuten koken tot de pompoen zacht is en de linzen gaar zijn.
  10. Pers ondertussen de citroen uit.
  11. Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer.
  12. Zet de pan terug op het vuur, roer de kokosmelk en het citroensap er doorheen.
  13. Proef en breng op smaak met peper en zout, of eventueel soja saus / ketjap.
  14. Serveer in een kommetje met koriander/peterselie en chilivlokken.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!