Flatbread (pita’s)

Wanneer je dit recept zelf gemaakt hebt, koop je nooit meer pita’s uit de supermarkt. Het deeg kost nog geen tien minuten om te maken. Het verschil met de pita’s uit de supermarkt is enorm.

Ingrediënten

Voor 2-4 personen:

  • 200 gram bloem + extra bloem
  • 1 zakje gist (7 gram)
  • 1 el olijfolie
  • Zout
  • 120 ml lauwwarm water

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
  2. Weeg 200 gram bloem af in een grote schaal.
  3. Voeg hier het zakje gist, de olijfolie en een beetje zout aan toe.
  4. Meng alles en voeg het lauwwarme water toe.
  5. Meng het geheel met een lepel in de kom om het daarna op je schone werkblad/aanrecht tot een mooie deegbal te vormen. Kneed dit zo’n 5 minuten. Voeg extra bloem toe tot het niet meer plakt.
  6. Zet het in een schone schaal afgedekt weg voor minstens een half uur.
  7. Verdeel de deegbal in vier gelijke stukken. Maak hier ballen van
  8. Rek met je handen de vier ballen op tot platte schijven.
  9. Bedek een bakplaat met bakpapier en bak de pita’s zo’n 7-8 minuten in de oven.
  10. Serveer met kruidenolie/-boter, humus, baba ganoush of een soepje.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!