Geroosterde aubergine-tomatensoep

Super eenvoudig en bomvol met groenten. Net als veel soepen is ook deze soep lekkerder na een dag.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 6 trostomaten
  • 3 aubergines
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el ras el hanout
  • Blik gepelde tomaten in blik (400 gram)
  • 600 ml water
  • Koriander / peterselie
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op de warmste stand.
  2. Snijd je aubergines in blokjes van 1,5 cm en de tomaten in partjes.
  3. Leg op een met bakpapier beklede baklaat uit en voeg de teentjes knoflook toe, zonder deze te pellen.
  4. Besprenkel alles met olijfolie en zout.
  5. Rooster alles in 20-30 minuten gaar. Zet de laatste 10 minuten de grill aan als je die hebt. Hussel alles tussendoor een keer om.
  6. Kook het water dat je nodig hebt voor de soep.
  7. Check voordat je alles eruit haalt of de aubergine gaar is geworden.
  8. Leg een beetje aubergine apart. Dit verdelen we later over de kommen soep als garnering.
  9. Stop de rest van de aubergines en de tomaten in soeppan. Pers de knoflook uit het vel ook bij deze pan. Voeg ook de ras el hanout, de gepelde tomaten en het water toe.
  10. Breng het geheel aan de kook. Mix het geheel glad met een staafmixer. Proef de soep en breng eventueel op smaak met meer ras el hanout of zout/
  11. Snijd ondertussen je koriander / peterselie fijn.
  12. Serveer per bakje met wat blokjes aubergine, koriander/peterselie en brood, zoals zelfgemaakte pita’s.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!