Gerookte makreel met yoghurt en spinazie

Heerlijk zomers hoofdgerecht of een ideaal voorgerecht in kleinere porties.

Ingrediënten

Voor drie personen

  • Gerookte makreel (2 pakken à 165 gr per pak)
  • Turkse yoghurt
  • Spinazie
  • Cherry tomaten
  • Rode uit
  • Dille
  • Citroen
  • Augurken
  • Ingelegd geel mosterdzaad

Bereiding

  1. Leg het mosterdzaad in volgens dit recept.
  2. Haal de gerookte makreel filets uit de koelkast.
  3. Zet een pan met een laagje water op.
  4. Rasp 1 citroen boven de yoghurt. Snijd 2 kleine of 1 grote augurk in kleine stukken en vermeng dit met de yoghurt.
  5. Pluk de dille in kleinere stukken en bewaar.
  6. Snij de tomaten in vieren/tweeën afhankelijk van de grootte van de tomaten.
  7. Snij de rode ui in ringen.
  8. Pers het sap van de citroen.
  9. Blancheer de spinazie in het kokende water. Laat uitlekken en meng met het sap van de citroen, breng op smaak met peper en zout. 
  10. Verdeel de yoghurt over de borden. Leg hier de plukjes geblancheerde spinazie, de makreelfilets, tomaten, dille, ui en mosterdzaad over.

Serveer met knäckebröd of aardappelen voor een volwaardig hoofdgerecht. 

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!