Salade Lyonnaise

Eigenlijk hoort deze salade met frisée sla (Krulandijvie). Als je geen zin hebt om naar de groenteboer te gaan, volstaat romaine sla ook. Rasp voor extra smaak bij het serveren Pecorino Romano over de salade.

Salade Lyonaisse

Ingrediënten

Voor vier personen:

  • 1 grote krop frisée salade of vier kleine baby romaine.
  • 2 eetlepels olijfolie.
  • Een halve kilo pancetta of spek in kleine vierkantjes gesneden.
  • 1 sjalot.
  • 4 eetlepels wijnazijn.
  • 1 eetlepel Dijon mosterd.
  • 4 eieren.
  • Zout en peper.

Bereiding

  1. Zet een pan op met ruim water om de eieren te pocheren. Voeg een schoot azijn en zout toe.
  2. Was en snijd de salade en bewaar in een grote kom.
  3. Verhit de spek in een koekenpan en bak zo’n 10 minuten tot de spek knapperig is.
  4. Snijd de sjalot fijn en voeg na de 10 minuten toe, bak 2 minuten mee.
  5. Mix de azijn en mosterd en gebruik om de ui en spek mee af te blussen. Zet het gas uit wanneer de dressing kookt.
  6. Zorg dat het water net niet kookt. Breek de eieren een voor een in een schaaltje en laat deze een voor een in de pan vallen. Pocheer de eieren 3 tot 5 minuten. Het eigeel moet nog zacht zijn, terwijl het eiwit helemaal gestold is.
  7. Mix de dressing met de salade. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over vier borden en schep per bord een ei op. Rasp eventueel Pecorino Romano of andere kaas over de salade.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!