Curry met nepkip

Kies voor nepkip van de vegetarische slager of vervang deze voor tofu of echte kip. Serveer met rijst en atjar of zoetzure komkommer. Vervang de rijst voor gebakken eieren voor een koolhydraatarme versie.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 gr sperziebonen
  • 3 witte uien
  • 5 tenen knoflook
  • 3 eetlepels verse gember
  • 3 rode paprika’s
  • 400 gr vegan kip (vegetarische slager!)
  • 2 eetlepels van je favoriete curry mix (bv hot madras)
  • 600 ml kokosmelk
  • Eetlepel sambal / verse pepers
  • Blikje linzen 400 gram
  • Verse peterselie of koriander
  • Rijst

Bereiding

  1. Spoel de sperziebonen schoon, snijd de uiteinden eraf en snijd ze doormiddel. Kook deze 2 minuten in kokend water.
  2. Kook als je dit gerecht met rijst serveert de rijst.
  3. Snipper de uien, knoflook en verse gember. Zet een grote pan op en fruit dit mengsel vijf minuten in neutrale olie.
  4. Voeg de sambal of gesnipperde rode peper toe. Bak een paar minuten mee.
  5.  Snijd de paprika’s in repen en doormidden. Voeg deze met de nepkip toe en bak een paar minuten mee.
  6. Gooi de kokosmelk en de afgespoelde linzen erbij en laat 8 min pruttelen.
  7. Gooi de sperziebonen erbij en laat nog 2 minuten pruttelen.
  8. Serveer over een bord rijst met atjar of zoetzure komkommer en garneer met gebakken uitjes.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!