Gebakken courgettes met amandelen en dille

Dit gerecht heeft alles wat je van een groentegerecht mag verwachten. Ideaal als bijgerecht bij een stuk vlees. Voeg een beetje feta en een frisse salade toe om dit gerecht als hoofdgerecht te serveren.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kleine witte ui.
  • 30 gram rauwe amandelen.
  • 2 courgettes.
  • 2 el dille
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Snijd de dille fijn, de courgettes in plakjes en de ui in dunne halve ringen.
  2. Zet een grote koekenpan op het vuur en voeg olijfolie toe. Voeg de uien en een beetje zout toe en laat 15-20 minuten karameliseren.
  3. Schep de uien hieruit en bak amandelen in deze pan tot ze goudbruin zijn.
  4. Bewaar de amandelen en voeg opnieuw olijfolie toe. Bak de courgette nu in twee delen goudbruin.
  5. Voeg nu alle ingrediënten samen in dezelfde pan en bak alles kort. Breng op smaak met peper en zout en de fijne dille.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!