Pepesan Ikan

De pakjes makreel in aluminiumfolie kunnen zowel op de barbecue als in de oven bereid worden. Heerlijk als hoofdgerecht met rijst en atjar of als onderdeel van een rijsttafel.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • Ongeveer 500 gram gerookte makreel.
  • 4 sjalotten.
  • 2 tenen knoflook.
  • 4 stengels sereh / citroengras.
  • 8 limoenblaadjes.
  • 2 eetlepels laos.
  • 1 tl trassi.
  • 2 tl palmsuiker.
  • 1 el ketjap manis.
  • 1 el olie.
  • 3 el sambal.
  • 100 ml kokosmelk.

Bereiding

  1. Begin met het maken van de boemboe. Hak de sjalotten en knoflook fijn.
  2. Fruit in een hoge pan de knoflook en sjalotten zacht aan in olie.
  3. Schep hierna de sambal erbij en zet het vuur hoger. Hoe langer je de sambal meebakt, hoe minder pittig het recept uiteindelijk wordt.
  4. Voeg alles behalve de sereh en de makreel toe en laat het geheel zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Maak pakketjes van aluminium folie. Als je het gerecht in de oven maakt kun je 1 pakketje per persoon maken. Voor op de barbecue zijn grotere pakketen handiger. Pak een stuk aluminiumfolie, leg hier een stuk makreel op en smeer hier de boemboe overheen.
  6. Voordat je het pakketje dichtvouwt leg je er nog een stenger sereh op.
  7. In de oven hebben de pakketjes ongeveer 30 minuten op 180 graden nodig. Je kunt de pakketjes ook op de barbecue garen.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!