Gefermenteerde mosterd

Ingrediënten

  • 100 gram gemengd mosterdzaad
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels honing
  • 100 ml. appelazijn of kombucha (ongepasteuriseerd)
  • 1 eetlepel zout
  • 150 ml. vers geperst sinaasappelsap
  • 50 ml. citroensap

Bereiding

  1. Maak de weckpot of potje waar de mosterd uiteindelijk in gaat goed schoon.
  2. Meng alle ingrediënten en sluit het potje of de weckpot af. Zet het potje niet in direct zonlicht.
  3. Laat twee weken bij kamertemperatuur fermenteren. Schud het glas dagelijks.
  4. Na twee weken kun je de mosterd in een blender of keukenmachine fijnmaken.  Hier bepaal je zelf de smaak door de mosterd grof te laten of fijner te malen.
  5. Bewaar in de koelkast.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!