Baba ganoush

Er zijn honderden manieren om baba ghanoush te maken. Met of zonder yoghurt, met verse kruiden of juist niet. Dit is mijn favoriet.

Omdat dit recept weinig handeling vereist maar wel een uur kost, maak ik het vaak terwijl ik avondeten kookt. Met minimale moeite heb je een smaakvolle dip, broodbeleg of onderdeel van een salade.

baba ganoush

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 eetlepels tahini
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • gemalen komijnzaad
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie

Bereiding

  1. Zet een grillpan op groot vuur.
  2. Spoel de aubergines af en smeer ze in met olijfolie.
  3. Wanneer de pan heet is, leg je de aubergines op 1 kant. Laat ze 10 minuten grillen. De buitenkant mag best zwart worden.
  4. Per kant grill je de aubergines 10 minuten, in totaal dus zo’n 40 minuten.
  5. Hierna leg je de gegrilde aubergines in een afgedekte kom of bak. Zo stoomt de huid mooi los van het vruchtvlees.
  6. Snijd in de tussentijd vast de knoflook fijn en pers de citroen uit.
  7. Verwijder de verbrande buitenkant van de aubergines. Gooi het vruchtvlees samen met de tahini, citroensap, knoflook, peper, zout en komijn naar smaak in een keukenmachine. Draai fijn en proef of de smaak naar wens is.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!