Ovenschotel aubergine, halloumi en chipolata worstjes

Ingrediënten

Voor vier personen:

  • 8-12 chipolata worstjes
  • 500 gr cherrytomaten
  • 2 aubergines
  • 400-500 gram halloumi
  • 3 tenen knoflook
  • 40 gram pijnboompitten
  • 100 gram rucola
  • 1 citroen
  • Chilivlokken
  • Verse oregano

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm, de halloumi in lange plakken van +- 0,5 cm breed, halveer de tomaatjes en pers de knoflook fijn.
  3. Meng dit met olijfolie, chilivlokken en peper en zout samen en leg in een ovenschaal. Leg hier de chipolataworstjes bovenop en plaats in de oven.
  4. Bak voor 20 minuten op 200 graden.
  5. Strooi hierna de pijnboompitten over de schaal heen en zet de grill aan voor de laatste 5-10 minuten.
  6. Sprenkel hier het sap van een citroen over, peper en zout naar smaak en garneer met de rucola.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!