Kip tajine met abrikoos en wortels

Dit gerecht kan je opdienen met rijst, couscous of aardappels. Dit recept gaat uit van alleen het stoofpotje. Als je geen tajine hebt kun je ook een braadpan gebruiken. Liefhebbers van pittig eten kunnen harissa toevoegen wanneer de uien en knoflook aangefruit worden.

Ingrediënten

Voor vier personen:

  • 4 witte uien
  • 3 tenen knoflook
  • 600 gram winterpeen
  • 2 eetlepel ras el hanout
  • 600 kippenpoten
  • 75 gram gedroogde abrikozen
  • 200 ml water
  • 50 gr ongebrande amandelen
  • olijfolie

Bereiding

  1. Leg de abrikozen in een bakje met water en laat 30 minuten wellen.
  2. Verhit olijfolie in je tajine of braadpan.
  3. Snipper de ui en fruit deze 5 minuten aan.
  4. Schil de wortels en halveer deze in de lengte. Snijd deze helften weer door de helft (kwarten dus).
  5. Snipper de knoflook en voeg deze toe. Voeg ook de ras el hanout toe en bak het geheel 1-2 minuten mee.
  6. Voeg de kippenpoten toe. Voeg eventueel extra olie of boter toe.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Voeg de abrikozen en het water toe aan het geheel. Laat 30 minuten sudderen.
  9. Voeg na 15 minuten de wortels toe.
  10. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de amandelen bruin. 
  11. Haal na 30 minuten de deksel van je tajine/pan, laat het nog 5 minuten zonder deksel koken. 
  12. Hak de amandelen en garneer de tajine hiermee. Als je het in een braadpan maakt kun je borden opmaken en serveren.
  13. Serveer met rijst, couscous of aardappels.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!