Gebonden champignonsoep

Ingrediënten

Voor vier personen:

  • 2 gele uien
  • 2 tenen knoflook
  • 650 gram witte champignons
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 60 g roomboter
  • 2 bouillonblokken
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter water
  • 100 ml verse slagroom
  • Verse tijm
  • Mosterd en nootmuskaat naar wens

Bereiding

  1. Snijd de uien fijn en zet deze met 50 gram boter op in een soeppan.
  2. Voeg na 5 minuten de fijngesneden knoflook toe en bak een paar minuten.
  3. Veeg de witte champignons schoon en snijd deze in plakjes. Voeg deze toe aan de pan. Voeg ook (bijna alles) van de tijm toe en kook 10 minuten. Voeg na 7 minuten de bloem toe en bak alles.
  4. Voeg hierna de verkruimelde bouillonblokjes en 1 liter water toe. Laat 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
  5. Bak ondertussen de kastanjechampignons in boter bruin. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Rasp nootmuskaat naar wens door de slagroom. Voeg mosterd naar wens toe. Voeg dit na 10 minuten toe aan de soep en pureer alles.
  7. Serveer de soep, garneer met de gebakken champignons en tijm.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!