Sambal goreng tempeh

Gefrituurde tempeh die daarna in de sambal gebakken is. Wat klinkt hier niet goed aan? Het frituren is even een werkje, maar geloof me, het is het meer dan waard. De knapperige tempeh matcht ontzettend goed met de gebalanceerde gebakken sambal. Dit gerecht doet het goed als vleesvervanger bij een hoofdgerecht, als onderdeel van een rijsttafel of bij de borrel.

Ingrediënten

  • 500 gr tempeh
  • 4 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2-3 eetlepels sambal
  • 0,5 – 1 eetlepel tamarindepasta
  • 1-2 eetlepels ketjap manis

Bereiding

  1. Verhit olie in een pan. Zorg dat je olie zo’n 180 graden is wanneer je gaat frituren.
  2. Snijd ondertussen de tempeh in kleine reepjes.
  3. Frituur de tempeh in batches tot alles mooi goud bruin is.
  4. Snijd ondertussen de sjalotten en de knoflook fijn.
  5. Fruit dit zo’n 5 minuten aan in een pan.
  6. Voeg daarna de sambal toe en bak alles een paar minuten mee. Hoe langer je dit bakt, hoe minder pittig het wordt.
  7. Voeg de gefrituurde tempeh toe. Blus af met tamarindepasta en ketjap manis naar wens. Bak dit heel kort mee en serveer de tempeh in een bakje of bewaar het in een potje.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!