Koude bietensoep

Een soort Borscht voor de zomer, deze Kholodnyk/Okroshka soep is een welkome verfrissing in warme zomers.

Koude Oekraïense bietensoep

Ingrediënten

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 500 gram ongekookte rode bieten
  • 0,5 eetlepel honing
  • 1 vastkokende aardappel
  • 20 gram verse mierikswortel
  • 100 gr radijsjes
  • 150 gr snack komkommers
  • 4 lente uitjes
  • 2 eetlepels dille
  • 1 L plantaardige bouillon

Bereiding

  1. Indien je hier tijd voor hebt, pekel de bieten eerst. Schil de bieten en snijd ze door de midden. Leg de bieten in een kom met 1,5 liter koud water en 1,5 eetlepel zeezout en de honing. Laat dit twee dagen bij kamertemperatuur pekelen.
  2. Giet hierna de rode bieten af, bewaar het vocht. Snijd de bieten in dunne plakjes, daarna in blokjes van een halve centimer.
  3. Zet een pan op het vuur met de bouillon en 300 ml van het opgevangen pekelvocht. Breng de bouillon eventueel op smaak. Voeg de bieten toe en breng aan de kook.
  4. Voeg wanneer de bouillon kookt de in blokjes gesneden aardappel toe en kook ongeveer 15 minuten. Laat de soep afkoelen.
  5. Voeg voordat je de soep opdient de geraspte mierikswortel toe, garneer met gesnipperde radijsjes, de  in blokjes gesneden snack komkommers, ringetjes lente uit en fijngesneden dille.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!