Quiche zonder deeg

Het perfecte gerecht wanneer je eenvoudig een glutenvrije of koolhydraatarme maaltijd op tafel wilt zetten. Het mooie van deze quiche is dat je er van alles aan kan toevoegen wat je hebt liggen, zoals paprika’s of andere groenten. Ook kun je het gehakt eenvoudig vervangen voor champignons of nepvlees, om een vega versie te maken.

Ingrediënten

Voor 1 grote taartvorm (4-6 personen):

  • 1 courgette
  • 1 broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 gram gehakt
  • 2 eetlepel Worcestershire saus
  • 2 rode uien
  • +- 20 cherry tomaten
  • 10 eieren
  • 400 gr crème fraîche
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 100 gram pecorino romano
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Zet een pan met water op om de broccoli voor te koken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de steel fijn. Kook dit 2 minuten.
  4. Snijd de courgette in blokjes, snijd de knoflook fijn en snijd de uien in halve ringen.
  5. Zet een koekenpan op het vuur en giet hier wat olie/boter in. 
  6. Fruit de uien en knoflook een paar minuten.
  7. Voeg daarna het gehakt toe en bak een paar minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  8. Voeg de courgette en broccoli toe.
  9. Snijd de tomaten door de helft.
  10. Kluts de eieren met de crème fraîche en gedroogde kruiden door elkaar.
  11. Voeg bij het eiermengsel de tomaten en het gehakt mengsel toe. 
  12. Giet alles in een ingevette taartvorm en rasp hier de kaas overheen.
  13. Bak de quiche zo’n 30 minuten.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!