Geroosterde bieten hummus

Er zijn eindeloos veel variaties op de standaard hummus. Deze variant met geroosterde bieten is er een van. Voor extra smaak kun je geitenkaas toevoegen wanneer je de hummus in de keukenmachine hebt.

Ingrediënten

  • 100 gram gedroogde kikkererwten
  • 2 ongekookte rode bieten
  • 3 eetlepels tahini
  • theelepel bakpoeder
  • theelepel zwarte sesamzaadjes
  • 1 citroen
  • Zout

Bereiding

  1. Zet de kikkererwten de dag of ochtend van te voren vast in een pan met ruim water. Laat weken.
  2. Zet daarna de oven op 180 graden.
  3. Spoel de kikkererwten af en zet in ruim water op het vuur. Voeg zout en bakpoeder toe. Het bakpoeder zorgt dat je de velletjes makkelijk van de kikkererwten afkrijgt, voor een extra gladde hummus.
  4. Schil de bieten en sprenkel er olijfolie over. Zet een uur in de oven op 180 graden. Kook ondertussen de kikkererwten een uur op zacht vuur. 
  5. Pers ondertussen het sap van 1 citroen.
  6. Wanneer de kikkererwten klaar zijn spoel je deze onder koud water af. Zo scheid je makkelijk de velletjes van de erwten. 
  7. Mix de kikkererwten, de bieten en de tahini glad in een keukenmachine. Voeg het citroensap en zout naar smaak toe. Voeg eventueel een ijsblokje toe tijdens het mixen voor een gladdere emulsie. 
  8. Garneer met zwarte sesamzaadjes.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!