Spaanse croquetas

Ingrediënten

  • 750 ml volle melk
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram gedroogde Spaanse ham
  • 70 gram roomboter
  • Een halve ui
  • 375 gram bloem
  • 3 eieren
  • 200 gram broodkruim
  • Olie om te frituren

Bereiding

  1. Zet een sauspan op. Meng hier de slagroom, melk en 50 gram gedroogde ham in. Laat zachtjes pruttelen en zet hierna opzij. Laat minstens 15 min afkoelen om alle smaken op te laten nemen.
  2. Zet een pan op het vuur, smelt hier de boter in en bak de fijngesneden ui. Bak deze zo’n 15 minuten.
  3. Zet hierna het vuur hoger, voeg 125 gram bloem toe en mix alles een minuut samen.
  4. Voeg hierna het melkmengsel toe, beetje bij beetje.
  5. Garneer met zout. Proef en voeg eventueel meer zout toe.
  6. Snijd de overgebleven ham grof in stukken en voeg deze toe. Laat dit minstens een uur afkoelen. Dit kan ook een nacht in de koelkast.
  7. Mix de eieren in een kom. Leg de broodkruim op een bord. Leg het resterende gedeelte van de bloem op je werkblad.
  8. Nu gaan we croquetas maken. Per stuk pak je twee eetlepels, maak hier een balletje van.
  9. Draai dit balletje door het bloem, schud deze af en dip hem in de eieren. Rol deze hierna door de broodkruimels en zet opzij.
  10. Frituur hierna de croquetas in een frituurpan of pan tot zo mooi bruin zijn.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!