Gefrituurde ansjovis

Ingrediënten

Als voorgerecht voor vier personen:

  • 400 gram (schoongemaakte) ansjovis
  • olie om in te frituren
  • bloem
  • citroen
  • Peper, zout en eventuele kruiden naar smaak

Bereiding

  1. Maak de ansjovis schoon (of vraag je visboer dit te doen). De ruggengraat kun je laten zitten.
  2. Zet een pan met olie op het vuur. De visjes hoeven niet helemaal onder de olie te staan.
  3. Meng bloem met je favoriete smaakmakers. Ik gebruik graag fijn zout, peper, gerookt paprikapoeder en knoflookpoeder. Haal je visjes aan beide kanten door de bloem heen en leg apart.
  4. Bak de visjes daarna in de olie. Ongeveer 5 minuten per kant of tot ze mooi bruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Serveer de visjes op een schaal of bord. Besprenkel dit met citroensap en grof zeezout.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!