Tomatensaus voor pasta

Standaard Italiaanse tomatensaus voor pasta’s.

Ingrediënten

Voor 3-4 personen:

  • twee blikken gepelde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • half bosje basilicum
  • olijfolie om in te bakken

Bereiding

  1. Leeg de blikken tomaten in een kom en knijp de tomaten met je handen fijn. Voeg een half blik koud water toe.
  2. Pel de knoflook en snijd in dunne reepjes. Bewaar apart. Voeg eventueel ook chilivlokken of verse rode peper toe.
  3. Verhit een ruime hoeveelheid olijfolie in een pan en bak hier de knoflook en eventuele pepers een paar minuten in.
  4. Voeg hierna de gepelde tomaten en fijngesneden basilicum aan toe.
  5. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  6. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat minstens een half uur pruttelen.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!