Appeltaart

Ingrediënten

Voor 1 appeltaart:

  • 200 gram boter
  • 4 eieren
  • 200 gram suiker + 1 aparte eetlepel
  • 350 gram bloem
  • handjevol rozijnen
  • 2 zure appels
  • kaneel
  • Eventueel gemberjam
  • 1 pakje bakpoeder
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor 200 graden.
  2. Week de rozijnen in warm water.
  3. Smelt de boter au bain marie.
  4. Vet je bakvorm in en bestuif met meel.
  5. Klop de suiker door de eieren.
  6. Giet kloppend de smolten boter bij het eier-/suikermengsel.
  7. Voeg het bakpoeder en zout toe aan meel. Roer dit goed door.
  8. Voeg het droge meelmengsel bij het eiermengsel. Vouw met een spatel langzaam de meel door de eieren.
  9. Doe nu de rozijnen en eventueel gember door het mengel.
  10. Doe dit mengsel in de ingevette taartvorm.
  11. Snijd de appels in dunne plakjes. Leg ze in een mooie vorm bovenop de appeltaart.
  12. Meng 1 eetlepel suiker met een theelepel kaneel. Bestrooi hiermee de appels.
  13. Bak de taart +- een half uur op 175 graden.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!