Mirza Ghasemi 

Dit gerecht is multifunctioneel. Maak het met rijst voor avondeten of bewaar leftovers om als dip gebruiken. Een soort baba ghanoush eieresalade. Je moet wel je best doen om over te houden. Voor je het doorhebt heb je twee aubergines per persoon op.

Je kan de eieren vervangen voor zachte tofu als je dit gerecht vegan wilt maken. Voeg voor liefhebbers van pittig wat harissa toe als je de tomatenpasta bakt.

Ingrediënten

Voor 3-4 personen:

  • 4 aubergines
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl kurkuma
  • 2 eieren of zachte tofu
  • Blikje tomatenpuree
  • Eventueel harissa
  • Verse kruiden om te garneren, zoals peterselie of koriander
  • Eventueel rijst

Bereiding

  1. Zet een grillpan op hoog vuur.
  2. Was je rijst en zet deze op.
  3. Prik gaatjes in de aubergines
  4. Grill je aubergines 30-40 minuten op hoog vuur. Draai ze 3-4 keer.
  5. Laat ze hierna afgedekt afkoelen, zo komt het vruchtvlees goed los van de schil.
  6. Grill de tomaten tot ze zacht van binnen zijn. Laat deze ook afgedekt afkoelen.
  7. Snijd de aubergines door midden en lepel het vruchtvlees eruit. Haal het vel van de tomaten af.
  8. Snijd dit grof op een snijplan. Meng met peper en zout naar smaak.
  9. Zet een koekenpan op het vuur en verwarm een ruime scheut olijfolie. Bak hierin de knoflook kort. Gooi daarna de kurkuma en tomatenpasta erbij en bak alles door. 
  10. Voeg de tomaten- en aubergine puree erbij en bak alles zo’n minuten.
  11. Kluts de eieren en schenk deze er al roerend doorheen. Zorg dat ze opgenomen worden door het mengsel en geen scrambled eggs worden.
  12. Serveer met rijst of als dip.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!