Cevapcici

De klassieker uit de Balkan. Voor de beste cevapcici moet je echt naar Kroatië volgens Kroaten, naar Servië volgens Serviërs en de Roemenen hebben de beste mici. Hoewel ze beter smaken als ze van een Balkan houtskoolgrill komen, kun je ze ook prima zelf thuis maken.

Nog geen honger? Bekijk dan onderstaande video over de verschillende Balkanlanden die hun eigen cevapcici aanprijzen.

Ingrediënten

Voor ongeveer zes personen:

  • 750 gram half om half gehakt (lekker vet!)
  • 1 witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 2 eetlepels fijngesneden munt
  • 1 ei
  • olie/boter om in te bakken

Bereiding

  1. Snijd je ui en knoflook fijn. Meng deze met het gehakt, komijnpoeder, paprikapoeder en de fijngesneden verse kruiden. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
  2. Maak hier balletjes van die je weer tot een rolletje vormt. Check de afbeelding of de video hierboven voor een voorbeeld.
  3. Verwarm een koekenpan, smelt hier boter/olie in en bak de cevapcici tot ze gaar zijn (zo’n 10 minuten). Draai ze regelmatig om.
  4. Serveer met ajvar en platbrood of friet. Voor de authentieke ervaring met nog meer rauwe uien en een halve liter bier of mooie Roemeense rode wijn (Rara Neagra!).

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!