Ajvar

Klassiek bijgerecht uit de Balkan voor vette en gegrilde cevapcici. De rokerige gegrilde groenten en frisse azijn passen goed bij vette vleesgerechten. Een beetje knoflook mag uiteraard niet ontbreken.

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 5 rode paprika’s
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 50 ml olie (zonnebloem of olijf)
  • 1 eetlepel natuurazijn

Bereiding

  1. Zet een grillpan op hoog vuur
  2. Voeg wanneer deze heet genoeg is de aubergine en paprika’s toe. Bak deze 30-40 minuten tot ze zwartgeblakerd zijn.
  3. Pak een grote kom/bak en laat de groenten hier afgedekt in afkoelen voor zo’n 10 minuten.
  4. Hierna haak je de zwartgeblakerde vel van de paprika’s en verwijder je de zaadlijsten. Snijd de aubergine door midden en lepel de zachte binnenkant uit.
  5. Gooi alles samen met de knoflook, olijfolie, azijn en peper en zout naar wens in een keukenmachine. Draai deze glad.
  6. Serveer als bijgerecht bij cevapcici.

 

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!