Ansjovis in azijn

Dit recept smaakt naar Baskenland. De ansjovis is heerlijk met knapperig stokbrood als onderdeel van meerdere tapas/pintxos gerechten.

Vraag je visboer om de ansjovis schoon te maken of doe zelf een poging met een YouTube video.

Ingrediënten

Voor 8 ansjovis:

  • 8 verse ansjovis
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 grote teen knoflook
  • 100 ml appelazijn
  • 50 ml olijfolie
  • 1 theelepel zout

Bereiding

  1. Ook als je visboer de vis heeft schoongemaakt, beginnen we met het wassen van de vis. Vul een bok met water en ijs en leg hier visjes in. Laat ze een paar minuten weken en giet het water af. Doe dit in totaal zo’n 3 keer.
  2. Meng het zout, de azijn en 40 ml water samen.
  3. Snijd de peterselie en knoflook fijn. Meng dit met de olijfolie
  4. Les de vissen in de marinade en laat dit zo’n 4 uur marineren.
  5. Na 4 uur moeten de ansjovis bijna helemaal wit zijn geworden. Als dit gebeurd is kun je de marinade afgieten.
  6. Giet hierna het olie-mengsel over de visjes heen en serveer de ansjovis.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!