Aspergesalade met ei en spek/noten

Salade met asperges

Ingrediënten

Voor vier personen

  • 100 gr gemengde sla
  • 200 gr trostomaten
  • Radijsjes
  • 400 gr witte asperges
  • 4 eieren
  • 8 plakken ontbijtspek (of gezouten nootjes voor vega)
  • 4 sneetjes brood
  • 400 gr krieltjes
  • Pecorino romano / oude kaas voor garnering

Voor de dressing:

  • Olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels mosterd
  • peper en zout

Bereiding

  1. Halveer de krieltjes en kook ze 15 minuutjes in een pan met water en een snufje zout.
  2. Kook de asperges 5 minuutjes in een pan met water en zet daarna het vuur uit en laat nog 10 minuten nagaren.
  3. Kook ondertussen ook de eieren naar wens.
  4. Als je deze versie met spekjes maakt: verhit een koekenpan zonder olie en bak de spek hierin krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Als je deze versie met noten maakt: hak de gezouten noten grof klein.
  6. Rooster het brood krokant in een pan of broodrooster.
  7. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  8. Snijd de asperges in stukken.
  9. Verdeel de sla over borden of een grote kom.
  10. Snijd de tomaten en radijsjes in helften en meng met de salade.
  11. Voeg de gekookte krieltjes en asperges toe en meng met de dressing.
  12. Verdeel de eieren in stukjes over de salade samen met het spek/noten en brood. Rasp de kaas over de salade.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!