Baskische cheesecake

Deze cheesecake smaakt het beste in de oude stad van San Sebastian met een glas Baskische cider, maar thuis doet hij het ook goed.

Ingrediënten

  • 1 kg roomkaas, zoals Monchou
  • 350 gram suiker
  • 5 eieren
  • 400 ml slagroom
  • 30 gram bloem
  • 1/4 theelepel zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bedek een taartvorm (25 cm) met bakpapier, knip wat over de randen komt weg.
  3. Mix met de hand of met een keukenmachine de roomkaas en suiker glad. Voeg hierna het zout toe.
  4. Voeg een voor een de eieren toe. Breek deze in een schaaltje om zeker te zijn dat je geen eischil in je taart hebt.
  5. Voeg de slagroom toe.
  6. Zeef de bloem boven het mengsel en mix alles samen.
  7. Giet dit in de taartvorm en bak zo’n 50-60 minuten in de oven.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!