Blitva

Tijdens een vakantie in landen als Kroatië en Montenegro ontkom je niet aan blitva. Dit bijgerecht vol groenten krijg je vaak geserveerd bij visgerechten zoals gegrilde octopus of vis. Niet zo gek ook, want het zit vol groenten, gaat overal goed bij en smaakt naar knoflook.

Je maakt blitva van origine met snijbiet, maar deze kan je ook vervangen door spinazie of boerenkool. In dit recept heb ik boerenkool gebruikt.

Ingrediënten

Voor 3-4 personen:

  • 400 – 500 gram aardappelen
  • 150 gram boerenkool of 600 gram spinazie/snijbieten
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie 

Bereiding

  1. Zet een pan water op om de aardappels te koken.
  2. Schil deze ondertussen en snijd in blokjes van 1-2 centimeter.
  3. Kook de aardappelen en de snijbiet/boerenkool hierna in 5-10 minuten gaar. Als je spinazie gebruikt kun je deze in een pan bakken.
  4. Snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes.
  5. Zet een koekenpan op het vuur en vul deze met lekker veel olijfolie.
  6. Bak hier een paar minuten de knoflook in tot deze begint te bruinen.
  7. Voeg hierna de afgegoten aardappels en bladgroenten bij en bak alles nog even in de pan. 
  8. Serveer bij een mooi stuk gegrilde vis of met cevapcici.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!