Brik

Je kan dit recept variëren zoals je wil. Voeg gekookte aardappels toe voor grote eters, gebakken champignons voor meer groenten of voeg een rauw ei toe aan het pakketje voordat je deze bakt. Zo heb je een brik met zachte dooier.

Ingrediënten

Voor ongeveer vier personen:

  • 1 blik tonijn
  • 3 eetlepels peterselie
  • +- 50 gram kaas (feta, parmezaanse, oude, etc.)
  • 2 eieren
  • 1 gele ui
  • 1 pak filodeeg
  • Citroen
  • Harissa
  • olijfolie om in te frituren

Bereiding

  1. Haal je filo deeg uit de koelkast.
  2. Snijd je peterselie fijn en versnipper de ui.
  3. Fruit de ui in een pan.
  4. Meng de geraspte kaas/feta met tonijn, de peterselie, de eieren, peper en zout, lekker veel harissa en de rasp van 1 citroen. Voeg als de ui een beetje bruinig is deze ook toe.
  5. Maak kleine vierkantjes van je filo deeg en vul deze diagonaal voor de helft met vulling. Vouw hierna het deeg dubbel.
  6. Zet een pan op het vuur met 1 cm olie. Bak de deegpakketjes nu aan beide kanten bruin. Laat ze hierna uitlekken op een keukenpapiertje.
  7. Serveer met nog meer harissa en citroen.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!