Burrata met spicy honing en pistache

Dit is zo’n gerecht wat je niet vaak eet, maar zonder goede reden. Het staat in een handomdraai op tafel en is te lekker om te laten staan. Server met knapperig stokbrood en een frisse cocktail.

Ingrediënten

Voor 8 personen:

  • 750 gram burrata
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel chilivlokken of crispy chili oil
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels gepelde pistache noten
  • Stokbrood

Bereiding

  1. Verhit een koekenpan en rooster de pistachenoten tot ze mooi bruin zijn. Laat hierna op een bord afkoelen om te voorkomen dat ze verbranden.
  2. Verwarm in een steelpan de olie en bak hierin de chilivlokken. Laat alles even sudderen voor je het van het vuur afhaalt.
  3. Voeg nu de honing toe aan de olie.
  4. Plaats de burrata of op 1 schaal of meerdere kleine schaaltjes. Besprenkel dit met de spicy honing en gooi hier de geroosterde pistache over.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!