Ceviche van horsmakreel met grapefruit

Als je visboer geen horsmakreel heeft kun je deze ceviche met iedere witte vis maken.

Ingrediënten

Voor vier personen:

  • 4 horsmakreelfilets
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 limoenen
  • 1 grapefruit
  • 1 eetlepel peperkorrels
  • 1 venkel
  • verse koriander

Bereiding

  1. Vraag je visboer de makreel schoon te maken en vier filets zonder vel te maken.
  2. Snijd de vis zelf in reepjes.
  3. Snijd de ui en de helft van de rode peper in heel dunne dingen.
  4. Pers de knoflook uit.
  5. Pers de limoenen uit en meng deze met de rode ui, knoflook en pepers.
  6. Schep hier de vis bij, voeg wat zout en de peperkorrels toe. Laat dit 2-3 uur marineren in de koelkast.
  7. Snijd voor je de vis serveert de venkel heel dun in plakjes. Schil de grapefruit en haal het vruchtvlees tussen de witte velletjes vandaan.
  8. Snijd een deel van de koriander fijn en meng met de grapefruit en de venkel.
  9. Giet de overtollige marinade af. Schep per bord de ceviche op, de venkelsalade en garneer met koriander.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!