Coq à la bière

De klassieker met wijn kan prima met donker bier gemaakt worden. Net als met veel andere stoofpotjes is deze coq à la bière de volgende dag nóg lekkerder.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 kippenpoten
  • 150 gr spekblokjes
  • 3 tenen knoflook
  • Blikje tomatenpuree
  • 5 Sjalotten
  • 200 gr winterpeen
  • 200 gr knolselderij
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 venkel
  • Klein bakje champignons
  • Takjes tijm en rozemarijn
  • Witte wijnazijn
  • 400 ml kippenbouillon
  • 2 el bloem
  • 40 gr boter
  • Platte peterselie
  • Flesje bruin bier

Bereiding

  1. Pel en snijd de sjalotten in stukken. Gooi de spekjes in een koude pan en zet deze op het vuur. Bak deze samen met de sjalotten 10 minuten.
  2. Snijd intussen de knoflook fijn. Voeg na 10 minuten de gesnipperde knoflook toe. Bak alles even samen en haal het uit de pan.
  3. Smelt de boter in de pan en bak de kip rondom bruin. Breng op smaak met zout en peper aan beide kanten.
  4. Snijd ondertussen de groenten in blokjes.
  5. Voeg de tomatenpuree toe wanneer de kip bruin is.
  6. Voeg het spek-ui-knoflook mengsel toe, samen met de gesneden groenten. Bak alles een paar minuten.
  7. Voeg de eetlepels bloem toe en bak nog een aantal minuten.
  8. Blus het geheel af met het bruine bier, witte wijnazijn, kippenbouillon en voeg de rozemarijn en tijm toe.
  9. Laat ongeveer 40 minuten stoven. Voeg indien nodig extra kippenbouillon toe.
  10. Haal na 40 minuten de kip uit de pan en pluk het vlees van de botten af. Voeg dit nog 20 minuten aan het stoofpotje toe.
  11. Schep in diepe borden de stoofpot op. Garneer met platte peterselie en mosterdmayonaise. Serveer met aardappels.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!