Feta-Yoghurt dip

Dit recept is een van de redenen dat ik altijd een blokje feta in de koelkast heb liggen. Je hebt met dit recept in 5 minuten een super lekkere dip.

Daarnaast kan je goed variëren. In dit recept gebruik ik bijvoorbeeld dille en munt, maar je kunt alle verse kruiden gebruiken die je lekker vindt. Datzelfde geldt voor andere ingrediënten. Heb je nog een blikje zongedroogde tomaten of olijven in je koelkast? Gooi erbij!

Ingrediënten

Voor 1 dip:

  • 1 blok feta uit de supermarkt
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 teentje knoflook
  • Verse kruiden, zoals bieslook, munt, peterselie
  • Sap van een halve citroen
  • 1 ingelegde Turkse peper, zoiets.

Bereiding

  1. Snijd de knoflook grof in stukken.
  2. Voeg de feta en yoghurt toe aan een keukenmachine.
  3. Voeg hier de kruiden, de knoflook en de peper aan toe.
  4. Pers een halve citroen uit en voeg het sap toe.
  5. Meng alles glad met de keukenmachine.
  6. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!