Gegrilde preisoep met zalm

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 gr preien
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 300 gr kruimige aardappelen
  • 1 bouillonblokje
  • 125 verse slagroom
  • Eetlepel mosterd
  • Eetlepel dille
  • 200 gr gerookte zalm
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Halveer de prei, spoel schoon onder koud stromend water en snijd in stukken van 6 cm.
  3. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie en kruiden naar wens.
  4. Rooster ca. 15 minuten in het midden van de oven tot geblakerd aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.
  5. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn.
  6. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
  7. Verhit olie in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. Houd 4 stukken prei (per 4 personen) apart.
  8. Voeg de aardappel en de rest van de prei toe en fruit 2 minuten mee.
  9. Voeg het bouillonblokje, kruiden naar wens en een liter water toe aan het aardappel-preimengsel. Breng aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur met deksel zachtjes koken.
  10. Voeg de mosterd en ⅘ van de slagroom toe, pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  11. Snijd de achtergehouden prei in de lengte in repen. Serveer de soep in kommen of diepe borden, verdeel de zalmsnippers, fijngesneden dille, de prei en de rest van de room erover.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!