Ingelegde jalapeños

In 15 minuten heb je zelfgemaakte jalapeños. Voeg tijdens het koken van het water/azijn mengsel smaakmakers naar wens toe, zoals mosterdzaad, Szechuan pepers, komijnzaad en jeneverbes.

Ingrediënten

Voor 1 pot:

  • 5 verse jalapeños
  • 200 ml natuurazijn
  • 150 ml water
  • Theelepel zout
  • Smaakmakers naar wens

Bereiding

  1. Verhit de azijn en water samen in een pan tot deze kookt.
  2. Snijd ondertussen de jalapeños in plakjes.
  3. Voeg het zout en eventueel smaakmakers toe aan het water/azijn mengsel.
  4. Zet het vuur uit wanneer het kookt. Giet dit over de jalapeños heen.
  5. Laat afkoelen zonder deksel en bewaar daarna in de koelkast. Je kunt de jalapeños gelijk eten.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!