Ingelegde rode ui

Eigenlijk zou je dit ten alle tijde in je koelkast moeten hebben staan. Ingelegde rode uien kunnen overal bij. Van een broodje met vleeswaren tot een kaasplankje, en van poké bowls tot rendang. Je maakt deze smaakmaker in nog geen 15 minuten en het blijft weken goed in je koelkast.

Ingrediënten

  • Rode ui
  • Natuurazijn

Bereiding

  1. Verwarm genoeg natuurazijn (50%) en water (50%) in een pan om je rode ui in je weckpot of potje volledig te bedekken.
  2. Schil en snijd je rode ui in ringen.
  3. Wanneer het azijn-watermengsel kookt zet je het vuur uit en giet je alles in een hittebestendige kom. Zorg dat de uien volledig onderwater staan.
  4. Wanneer het een beetje is afgekoeld schenk je het over in een weckpot of potje. Laat ondersteboven afkoelen en bewaar daarna in de koelkast.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!