Kapsalon

Omdat niet ieder recept een culinair hoogstandje hoeft te zijn. Soms heb je gewoon behoefte aan een bord vol shoarma en knoflooksaus.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram shoarma/döner/gyros
  • Aardappels
  • Plakjes kaas
  • 1 tomaat
  • 0,5 komkommer
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • azijn
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • rode peper
  • Ijsbergsla
  • halve citroen
  • Paar eetlepels Griekse yoghurt
  • Verse peterselie

Bereiding

  1. Begin met het snijden van je aardappels in de grootte van friet. Je hoeft ze niet te schillen. Leg ze hierna in een pan met water om zetmeel kwijt te raken.
  2. Spoel de aardappels hierna af en dep deze droog met een schone theedoek. Zet een koekenpan op het vuur en bak de aardappels mooi bruin in olie/boter.
  3. Snijd ondertussen de groenten voor je uiensaus fijn. Dit zijn ui, paprika, tomaten, komkommer (zonder de binnenkant) en rode peper. Breng op smaak met azijn, olijfolie, peper en zout.
  4. Snijd/pers de tenen knoflook fijn. Meng deze met fijngesneden peterselie, sap van een halve citroen en Griekse yoghurt voor een knoflooksaus. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Zet de oven met grill-stand aan op 200 graden.
  6. Bak ondertussen de shoarma gaar in een koekenpan.
  7. Schep alles in de klassieke volgorde in een ovenschaal (of beter, een aluminium bakje). Aardappels, shoarma en kaas en grill alles in de oven.
  8. Wanneer de kaas gesmolten is haal je de schaal uit de oven, maak je deze af met fijngesneden ijsbergsla, de uiensaus en de knoflook saus.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!