Kipsaté

Serveer dit met rijst, friet of als onderdeel van een rijsttafel. De saté is het lekkerste als je deze een dag van te voren marineert.

Als je houten satéprikkers gebruikt kun je de uiteinden in het fornuis zwart blakeren. Dit voorkomt dat ze splinteren wanneer je de kip eraan rijgt. Leg je na het branden in een bakje water zodat ze minder snel verbranden op de barbecue of op de grill.

Ingrediënten

  • 400 gram kippendijen.
  • 1 sjalot.
  • 2 eetlepels ketjap manis.
  • theelepel kurkuma.
  • 0,5 – 1 centimeter gember, afhankelijk van je liefde voor gember.
  • halve theelepel trassi.
  • Eetlepel natuurazijn.
  • Eetlepel neutrale olie.
  • Sambal naar smaak.

Bereiding

  1. Snijd de ui in dunne ringen en de knoflook en gember fijn. Bewaar dit in een bakje.
  2. Snijd de kip in stukken. Maak de stukken niet te groot, anders droogt de kip uit tijdens het garen.
  3. Meng de kip met de uien en knoflook, voeg kurkuma, gember, ketjap manis, trassi, azijn, olie en sambal naar smaak toe.
  4. Schud alls in de bak door elkaar heen en laat marineren. Minstens een paar uur, het liefste een dag.
  5. Rijg de kip aan stokjes en gaar op een hete grill of op de barbecue.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!