Quinoa met halloumi en peultjes

Halloumi quinoa salade

Ingrediënten

Voor vier personen

  • 300 gr quinoa
  • 300 gr radijsjes
  • 200 gr peultjes
  • 1 citroen
  • chilivlokken
  • 50-100 gr gerookte amandelen
  • 250 gr halloumi kaas
  • Hummus
  • Yoghurt
  • Munt

Bereiding

Bereiding hummus-yoghurt-citroen dressing:

  1. Rasp 1 citroen en pers het sap eruit.
  2. Meng 2 eetlepels Griekse yoghurt, 2 eetlepels hummus.
  3. Snijd de munt (hoeveelheid naar smaak) grof.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Roer het met een lepel tot een egale dressing.

Bereiding salade:

  1. Kook de quinoa zoals op de verpakking staat.
  2. Verhit een grillpan op hoog vuur
  3. Blancheer ondertussen de peultjes.
  4. Snijd de radijsjes in parten en bewaar in een bakje.
  5. Hak de amandelen in grove stukken en bewaar in een bakje.
  6. Snijd de halloumi in plakken en gril aan twee kanten in de hete grillpan.
  7. Meng de quinoa met 80% van de ingrediënten (behalve halloumi), bewaar de overige 20% om de bovenkant te garneren.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!