Shakshuka

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 1 grote gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • blikje tomatenpuree
  • 10-15 cherrytomaatjes
  • Geraspte oude kaas
  • grof gemalen chili’s
  • gemalen komijnzaad
  • gerookt paprikapoeder
  • peterselie

Bereiding

  1. Zet een soeppan op het vuur en snipper je ui en knoflook.
  2. Verwarm olijfolie in de pan. Fruit de ui, knoflook en grof gemalen chili’s zo’n 5 minuten aan.
  3. Snijd ondertussen je cherrytomaten door de helft.
  4. Voeg de tomatenpasta aan de pan toe en bak alles een paar minuten. Voeg eventueel meer olijfolie toe.
  5. Voeg de cherrytomaten toe met zo’n 100-200 ml water. Laat alles zo’n 10 minuten pruttelen.
  6. Breng op smaak met komijnzaad en gerookt paprikapoeder. Plet de tomaten zodat er een soort saus ontstaat.
  7. Rasp de kaas.
  8. Maak kuiltjes in de saus voor de vier eieren. Breek hier de eieren in, strooi de kaas over het gerecht en laat zo’n 5-10 minuten met de deksel op de pan garen.
  9. Serveer op tafel in de pan, garneer met fijngesneden peterselie.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!