Turkse linzensoep

Comfort food zoals het bedoeld is én zonder schuldgevoel. Deze voedzame en gezonde soep kan je op ieder moment van de dag eten. Maak altijd 2-3 zo veel als je nodig hebt, want je gaat hier snel doorheen.

Ingrediënten

Voor vier personen:

  • 100 gram aardappel
  • 200 gram wortels
  • 200 gram tomaten
  • 200 gram gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram rode linzen
  • Blikje tomatenpuree (70 gram)
  • gerookt paprikapoeder
  • gemalen komijnzaad
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1500 ml water
  • Citroen, yoghurt en peterselie voor garnering

Bereiding

  1. Versnipper ook de knoflook en ui. 
  2. Verhit olijfolie in een soeppan en voeg de ui toe. Fruit deze een paar minuten aan en voeg de knoflook toe.
  3. Schil ondertussen de aardappels en wortels en snijd deze in blokjes. 
  4. Voeg wanneer de ui en knoflook aangefruit zijn de wortels, aardappels en tomaat toe. Voeg ook de tomatenpuree toe en bak alles even mee.
  5. Breng op smaak met gerookt paprikapoeder, komijn, peper en zout naar smaak.
  6. Voeg de anderhalve liter water toe, breng aan de kook en laat alles 30 minuten pruttelen.
  7. Mix alles glad met een staafmixer. Laat het nu nog 5 minuten koken. 
  8. Serveer in bakjes en garneer met citroensap, gerookt paprikapoeder, yoghurt en peterselie.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!