Vega gevulde paprika’s met cottage cheese en groenten

Handig wanneer je niet van gehakt, feta of andere lekkere ingrediënten houdt.

Ingrediënten

Voor vier personen:

  • 4 rode paprika’s
  • 200 gr cottage cheese
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1 tomaat
  • 1 wortel
  • 1 teen knoflook
  • Verse basilicum of peterselie voor garnering
  • Olijfolie
  • Gedroogde oregano
  • Gerookt paprikapoeder
  • Garneer met ingelegde rode uien

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika’s, snijd ze door de midden en verwijder de laadlijsten.
  3. Snipper de ui en knoflook.
  4. Verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak hier eerst de ui een paar minuten, voeg daarna de knoflook toe.
  5. Snijd ondertussen de courgette en tomaat in kleine blokjes en rasp de wortel.
  6. Voeg de gesneden groenten aan de pan en bak deze zo’n 5 minuten mee.
  7. Breng op smaak met zou, peper en gedroogde oregano.
  8. Doe het vuur uit en voeg de cottage cheese toe. Roer het geheel door elkaar heen.
  9. Bestrijd de buitenkant van de paprika’s met olijfolie. Vul de halve paprika’s met de mix van groenten en cottage cheese.
  10. Bak de paprika’s zo’n 25-30 minuten.
  11. Garneer met gerookt paprikapoeder, verse kruiden, zoals basilicum of peterselie en ingelegde rode uien.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!