Visburger met Szechuanpepers

Het beste van twee werelden: kabeljauw in bierbeslag en frisse szechuanpepers. Recept van Andong.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de coleslaw:

Voor het beslag:

  • 100 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • Theelepel zout
  • Theelepel bakpoeder
  • Theelepel versgemalen peper
  • 2 eetlepels gemalen szechuanpepers 
  • 200-250 ml bier

Voor de burgers:

  • Kabeljauw voor 8 visburgers
  • broodjes voor 8 burgers
  • Koriander en/of lente ui
  • Friet of chips voor erbij
  • Zonnebloem olie om in te frituren

Bereiding

  1. Begin met de coleslaw. Rasp de wortels en snijd de kool fijn. Wrijf dit in met zout en laat 15 minuten staan. Druk hierna het water eruit.
  2. Maak ondertussen het bierbeslag. Gooi alle droge ingrediënten bij elkaar. Maal de szechuanpepers fijn en gooi deze er ook bij. Proef en voeg eventueel meer zout toe.
  3. Zet een pan met olie op het vuur. Wanneer de olie 180 graden is haal je eerst de kabeljauw door een bord met bloem, daarna door het beslag en direct in de frituurpan. Frituur deze tot de vis mooi bruin is.
  4. Snijd ondertussen je garnituur (lente ui en koriander) fijn en snijd je broodjes open. Toost de hamburgerbroodjes eventueel nog.
  5. Stel je broodjes samen met goed veel coleslaw, de gefrituurde vis, eventueel meer mayo en de garnering. 

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!