Zelfgemaakte jam

Ingrediënten

  • 500 gram vers fruit (pruimen, abrikozen, aardbeien, appel etc.)
  • 250 gram suiker
  • 40 ml citroensap

Bereiding

  1. Maak je fruit schoon en snijd in grove stukken.
  2. Leg dit in een pan met het suiker, roer door elkaar heen en laat 15 minuten intrekken.
  3. Pers ondertussen het citroensap uit. Voeg dit na de 15 min bij het fruit en zet het vuur op medium.
  4. Laat dit zo’n 15 minuten koken en blijf regelmatig roeren. Proef het niet tussendoor, het is net lava.
  5. Wanneer het klaar is koel je het omgekeerd au bain-marie, in een kommetje in een grotere schaal met ijs. Voeg zout toe aan het ijswater om het sneller af te laten koelen.
  6. Hierna kun je het in een schone pot zo’n maand bewaren, maar dat haal je zeker niet.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!